Begynne med orientering i Fana IL?
Vi tar mot nye rekrutter og medlemmer hele året. Se under "Medlemskap" og "Bli medlem" under "ORIENTERING MENY".

sep 20, 2020

Festhelg på Totland

Det ble en skikkelig festhelg på Totland, da orienteringsgruppen markerte bl.a. 100-årsjubileumet i Fana IL med både Norgescupløp, O-Idol og NM junior stafett.

300 løpere og mer enn 50 ledere fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord var på plass, sirlig inndelt i 2 kohorter både lørdag og søndag. En stor og solid arrangørstab sikret at det meste gikk som smurt, og resten fikset vi fortløpende under de relativt spesielle rammevilkårene, slik at det var godt fornøyde tilreisende som forlot oss søndag ettermiddag. Vi hadde svært gjerne sett at det hadde vært flere til stede på arenaen vi hadde bygd opp ved Fanahytten, men slik ble det dessverre ikke. Vi takker til alle turgåere og andre som viste forståelse for at vi pga strenge smittevernkrav måtte stenge arena for andre enn arrangører, løpere, spesielt akkrediterte ledere, og noen få spesielt inviterte gjester. En av disse siste var ordfører Marte Mjøs Persen. som var til stede på dagens guttestafett, og som var imponert over hva vi hadde fått til :-)

Toppresultatene i de ulike løpene vi arrangerte er allerede presentert av Ivar Haugen på orientering.no, men vi må her selvsagt fokusere også på våre egne. Den vi vil nevne først, er Brage Bell Lysaker (artikkelbildet), som lørdag løp inn til 6.plass i O-Idol, en konkurranse for landets beste 16-åringer. 6.plassen er Fana ILs beste O-Idolplassering noen sinne. I dag løp Brage NM junior stafett sammen med Sondre Batalden og storebror Birk Bell Lysaker, og vi noterer 26.plass til de 3 guttene. Her passerer Brage målstreken lørdag, med en meget godt fornøyd løpsleder Håkon Mogstad i bakgrunnen:
brageimalodiol2020

Vi hadde dessverre ikke eget lag i jenteklassen i NM-stafetten søndag, men hvis vi ser litt stort på det, hadde vi faktisk et Fanalag på tredje plass her. Laget med Ingeborg Rygg Eikeland (Bergens TF), Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular, men også medlem av Fana IL) og vår egen Kristine Bog Vikane løp nemlig inn til 3.plass i stafetten, men som sammensatt lag ble det likevel ikke medalje, men så lenge alle jentene er bosatt i tidligere Fana kommune, må vi jo kunne kalle det for et Fanalag? På bildet under ser vi fra venstre Ingeborg, Mari og Kristine:
3gangFaana

I Norgescupløpene for seniorer fikk Knut Utne og Stian Solheim målt seg mot Norgeseliten, før de gikk inn i arrangementsfunksjoner. Alle måtte bidra, for å få gjennomført arrangementet :-)
I lørdagens Norgescupløp for juniorer ble det Norgescuppoeng til både Kristine Bog Vikane og Birk Bell Lysaker, og også Marie Roll-Tørnqvist og Sondre Batalden fikk brynt seg i kampen mot landets beste juniorer.

I orienteringsgruppen kan vi nå glede oss over endelig å kunne ta i bruk nytt kart rundt Fanahytten, etter at terrenget har vært stengt for både O-teknisk trening og løp siden arrangementet ble tildelt. Allerede torsdag er det dermed nytt løp i området, i form av vårt eget klubbmesterskap, og fredag og lørdag arrangerer kretsen treningssamling, med 4 av våre egne framoverstormende ungdommer påmeldt til denne

Mange bilder fra arrangementet finner du allerede her, og flere bilder kommer :-)


Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/44da385922824fbf5f7a9cb94b9293b0.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/552342107bff07845ff01cccc48c753a.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/fe8389074b70dbeff0b2f4a7b4f9a984.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/6e9601b5aa22d539b9c1d1f4f5e8b876.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/d292e2363767947ad00b1b6215cf5b07.jpg
Idrettsanlegg i Fana

Kontaktinformasjon

  • Fana IL.
  • Fana Idrettslag, Slåtthaugvegen 144. 5222 Nesttun. Norway
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.