Trond Mohn utnevnt til æresmedlem Stolt æresmedlem Trond Mohn, her sammen med Tor Gjøstein og Bjørn Thømt
okt 15, 2019

Trond Mohn utnevnt til æresmedlem

I dag var det dekket på til en enkel lunsj for inviterte gjester da Fana IL ville gjøre stas på Trond Mohn ved å utnevne han til æresmedlem. Styreleder Bjørn Thømt leste opp hederstegnkomitéens begrunnelse før leder for hederstegnkomitéen Tor Gjøstein overrakk diplomen til en tydelig stolt mann. Du kan lese hele talen nedenfor, den gir et lite bilde på hva Trond har betydd for idrettslaget. Det er verdt å lese...

Tormod Vallaker, forfatter av den nye jubileumsboken om Fana IL i 100 år, signerte det første eksemplaret av den storslåtte boken og gav denne til Trond. Som dere ser så falt både boken og historien i god jord!

Bjørn Thømts tale til Trond
Fana Idrettslag har i sine snart 100 leveår utnevnt til sammen 31 æresmedlemmer.
Hederstegnskomiteen i Fana Idrettslag, som består av Tor Gjøstein (leder), Liv Holmefjord, Else Lerche Raadal, Asbjørn Lilletvedt og meg selv, har enstemmig besluttet å utvide denne eksklusive krets med ytterligere ett medlem.
I dyp respekt og stor beundring og takknemmelighet for de store bidrag som er gitt Fana Idrettslag spesielt, men også idretten og Bergen by, har hederstegnskomitéen den store glede å utnevne Trond Mohn som nytt æresmedlem i Fana Idrettslag.
Trond Mohn har et meget stort hjerte for idretten og folkehelsen. Trond er usedvanlig raus, engasjert og har tro på hardt arbeid. Trond sin enestående generøsitet overfor Fana Idrettslag over svært lang tid er helt fantastisk. Det du har stått for og bidratt med opp igjennom årene er eksepsjonelt og har vært helt avgjørende for at Fana Idrettslag har kunnet utvikle seg til å bli Norges største og mest allsidige idrettslag med ca 6500 medlemmer og 14 idretter.
Hederstegnskomiteen har blant annet notert seg;
• Du har vært delaktig i finansieringen av kunstgress på Nesttun Idrettsplass
• Du har gitt et stort økonomisk bidrag til Fana IL Fotballs nye klubbhus
• Du har gitt etableringsstøtte til Bergen håndball cup hvor Fana IL var initiativtaker sammen med Anders Fältnes
• Du har fullfinansiert Fana Arena
• Du har tatt kostnadene med transportering av steinmasser fra Fana Arena til Totland og derigjennom muliggjort utviklingen av løypenettet på Totland. Her er det nå 29 km sammenhengende løyper som brukes hele året. Fantastisk å kunne gå på ski i et så flott terreng bare 15 minutter fra Nesttun. 

Vi kan også her nevne at Fana Arena har utløst rekkefølgekrav, finansiert av Bergen kommune, som i tillegg til infrastruktur på Slåtthaug Idrettspark omfatter en turløype rundt Tranevannet og som har tilknytning til løypenettet på Smøråsfjellet og som forhåpentligvis blir et attraktivt turområde. 

Alle disse bidrag muliggjør mange og allsidige aktiviteter for tusenvis av barn og unge, ja også voksne. Idrettsanlegg er også møteplasser og lekeplasser som er viktige og vesentlige for folkehelsebygging og integrering, som er en del av idrettens og Fana Idrettslag sitt samfunnsansvar. Fana Idrettslag bygger nettopp sin virksomhet omkring kjerneverdiene; Glede, Trygghet, Fellesskap og Handlekraft.
Du har gitt dine bidrag til Fana Idrettslag i en tillitsskapende atmosfære. Dette har vi satt meget stor pris på og har vært med å forsterke en allerede iboende egenskap om å forvalte gavene på en særdeles god måte. Ja, de er forvaltet på samme måte som de kommer fra egen lommebok med formål om – kvalitativ god økonomistyring og mest mulig for pengene.
Det er også en kjensgjerning at dine gaver til Fana Idrettslag har inspirert dugnadsånden og mange personer har gitt ytterligere av seg selv ved større engasjement og omtanke.
Idrettens rolle i samfunnet er betydelig, ja, den er formidabel. Det er til nå ikke utarbeidet et idrettens samfunnsregnskap i Norge. Det ville vist store, store plusstall. Ja, det er kanskje ikke så rart, Trond, at du har uttalt at «det jeg gir til idretten er blant de beste investeringer jeg gjør».

Trond Mohn er et verdig Æresmedlem i Fana Idrettslag.

Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/d292e2363767947ad00b1b6215cf5b07.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/fe8389074b70dbeff0b2f4a7b4f9a984.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/15bc6045f72887a4c252440a988fbe1d.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/552342107bff07845ff01cccc48c753a.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/6e9601b5aa22d539b9c1d1f4f5e8b876.jpg
Idrettsanlegg i Fana

Kontaktinformasjon

  • Fana IL.
  • Fana Idrettslag, Slåtthaugvegen 144. 5222 Nesttun. Norway
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.