aug 29, 2016

Diamond Dance Academy

Høsten 2015 startet Fana IL opp med danseformen Freestyle disco jazz. Dette er et kjempe konsept som har slått an både nasjonalt og internasjonalt. Danseformen er i stadig vekst og anses som en av Norges mest populære dansegrener. Hovedtrener og ansvarlig for denne gruppen er tidligere eliteutøver Julie Lundekvam. Dansekonseptet i Fana IL går under navnet: Diamond Dance Academy.

Diamond Dance Academy er et tilbud både for nybegynnere og mer erfarne dansere, godt ivaretatt av vår trener Julie Lundekvam. Freestyle beskrives med nøkkelord som energirikt, eksplosivt, imponerende og ikke minst fantastisk moro. For å danse Freestyle kreves det alt fra hurtighet, spenst, bevegelighet, god kondisjon og pågangsmot. Utstråling og prestasjon er noe av dansestilens særegenhet. Freestyle anses som en av de mer ferdighets sammensatte idrettene.

 

Freestyle hos Diamond Dance Academy:

På et Freestyle kurs vil man lære grunntrinnene i Freestyle, samt lære koreografier til rask og fengende musikk. Disse timene vil inneholde mye energi, ny lærdom og kunnskap innenfor danseformen. Freestyle er opprinnelig en konkurransegren som fenger mange unge, dette p.g.a. dansestilens særegenhet ved kombinasjoner av fysisk krevende dansetrinn og eleganse. Samtidig vil man bli introdusert for danestilens andre kategorier, dette for å skape allsidighet som danser. I tillegg til å rette fokus og satsning mot spesifikt Freestyle. Freestyle er en helt egen dansestil hvor vi legger mye fokus på overføring av kunnskap og kreativitet. Dansestilen har også en unik egenskap til å skape sterkt samhold mellom utøverne og gode holdninger overfor hverandre i konkurranse sammenheng.

Diamond Dance Academy Fana IL er stolte av å kunne tilby alle våre nye og gamle dansere to eller flere treningsøkter per uke. Danserne blir delt inn i to grupper under11 år (ca 6-11) og over11 år (ca 11 – 16/18), I tillegg vil det bli lagt opp til ekstra trening for de som er ekstra ivrige og som vil konkurrere. Se vår timeplan for et bredt dansetilbud.

Diamond Dance Academy vil fra høsten 2016 starte ny påmelding for både nye dansere.Kom og bli en del av den unik dansegjeng, hvor vi alle skal gjøre hverandre god og ha det gøy sammen!

 

Praktisk info:

  • Påmelding: http://fanail.no/medlemsskap-2/bli-medlem
  • Treningskostnad: 2500,-  (dette inkluderer egen klubbjakke til alle på nybegynnerkurs, samt nye klubbmedlemmer på høyere nivåer
  • Oppstart: uke 36 
  • Sjekk ut Diamond Dance Academy på Facebook for innsikt i dansegruppen vår.

Se under for timeplan, mer infor om Freestyle og link:

Timeplan høsten 2016, Diamond Dance Academy

Timeplan_høsten_2016.PNG

NB: Alle partier som finner sted på gamle Jysk, er nå flyttet til Meny Midtun, i over etasjen sammen med FitFactory. 


Kursbeskrivelse:

Freestyle små stjerner (nybegynner) u/ 11:Dette er et nybegynner kurs for dem under 11 år. På dette kurset lærer man grunntrinnene i freestyle på en morsom og kreativ måte, kombinert med litt styrke, utholdenhet, lek og koreografi. Her lærer vi danser og nye trinn til rask og fengende musikk. Tilvenning og dans i trygt miljø vektlegges. Vi vil også være innom en av freestyle grenene som kalles Slow dance. Her vil de lære grunntrinn i Slow samt ulike danser til rolig musikk. Vi fokuserer på å skape større musikk forståelse ved hjelp av pene og elegante dansetrinn.

Fargekode timeplan: Lilla.

 

Freestyle grunnkurs (nybegynner) o/11:Dette er et nybegynner kurs for dem over 11 år. På dette kurset vil det være stort fokus på å lære grunntrinnene i freestyle, samt lære koreografier til rask og fengende musikk. Disse timene vil inneholde mye energi og ny lærdom innenfor danseformen freestyle. Vi vil også være innom en av freestyle grenene som kalles Slow dance. Her vil de lære grunntrinn i Slow samt ulike danser til rolig musikk. Vi fokuserer på å skape større musikk forståelse ved hjelp av pene og elegante dansetrinn.

Fargekode timeplan: Lyse gul

Freestyle nivå 2 u/11: Dette er et kurs for dem som allerede har gått et helt år på Freestyle hos Diamond Dance. På dette kurset vil vi jobbe videre med tekniske ferdigheter og øke vanskelighets graden på våre koreografier. Her settes det stort fokus på utfordre kroppens og dansernes koordinasjon. Mye energi og dansemoro vektlegges i disse timene.

Fargekode timeplan: Blå.

Freestyle nivå 2 o/11 konkurranse: Dette er et kurs for dem som allerede har gått et helt år på Freestyle hos Diamond Dance. Partiet egner seg for dem som på konkurranser stiller i rekrutt og littøvet klassene. På dette kurset vil vi jobbe videre med tekniske ferdigheter, disiplin og å utfordre danserne på vanskelige og mer tekniske koreografier. Her settes det stort fokus på utfordre oss selv og pushe grenser, samtidig som vi vil jobbe mer med koordinasjon, takt forståelse og teknikk. Partiet er beregnet for dem som stiller / eller ønsker å stille i konkurranser. Det vil være mye energi, dansemoro og hardt arbeid i disse timene.

Fargekode timeplan: Grønn, brun og lyse rosa

Freestyle konkurranse M/C/E: Merk at dette partiet er KUN for dem som i konkurranse sammenheng stiller i klassene Mester, Champ eller Elite. Vi vil være streng på denne nivåinndelingen da vi ønsker å sikre alle våre dansere (uansett nivå og kurs) kvalitet og tilrettelagt veiledning på treningene sine. På disse timene vil det være fokus på disiplin og hardt arbeid. Vi vil jobbe mye med det som skjer i konkurranse sammenheng og det vi der skal presentere. I tillegg har vi fokus på mental trening basert på dette partiet. Tekniske ferdigheter og utfordrende koreografier vil stå i fokus. (Dansere på dette kurset binder seg til å ha minimum 1 privattime i måneden da det er viktig å hele tiden holde dansene sine oppdatert og teknisk rene.)

Fargekode timeplan: Grønn og Rød 

 D.D.Academy.PNG

Se Freestyle:

https://www.youtube.com/watch?v=y5KLn4NC9XY

Se vår facebook side for innsikt i hva vi gjøre på trening:

https://www.facebook.com/Diamond-Dance-Academy-1896987900526234/

http://fanail.no/medlemsskap-2/bli-medlem

Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/c87d0c7f85d11dbb35a3b15fb31c39cd.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/ff98431ef905f773f6698ef0810e8785.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/666e6275802fe0cbce5966001ee15c4f.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/bc474111f9c0e8775652f01cdfb7587b.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/eda5dbe766ca8473ddc6b77ff7e86123.jpg
Idrettsanlegg i Fana

Kontaktinformasjon

  • Fana IL.
  • Fana Idrettslag, Tors veg 9. 5221 Nesttun. Norway
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.