feb 08, 2016

Fordeler og forpliktelser

I Fana Alpin synes vi det er veldig kjekt med nye medlemmer og ønsker barn fra 5-9 år velkommen til rekruttrening.

 

Pr. oktober 2016 har vi god kapasitet til å ta i mot barn som ønsker å bli bedre på ski.

Vi tar i mot nye rekrutter hele året, men synes det er kjekt om nye medlemmer også blir med på sesongforberedelser og barmarkstrening mens vi venter på snøen.

Under kan du lese litt om hva vi driver med i Fana Alpin, hvilke tilbud vi har og hva som kjennetegner idrettsutøvelse under Norges Idrettsforbunds paraply.

Som medlem av et idrettslag blir du del av et fellesskap der du kan være trygg på at bestemmelser om barneidrett overholdes, etterleves og håndheves.

Du vil få innflytelse og være med på å definere aktivitetene i klubben.

Norge har som det eneste landet i verden regulert barneidretten gjennom dokumentene "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett". Barneidretten skal skje gjennom idrettens verdier der idrettens barnerettigheter danner grunnlaget for et allsidig og variert aktivitetstilbud for alle.

Vi er som idrettslag forpliktet til å følge Norges Idrettsforbunds bestemmelser.

På barnas premisser:

NIFs visjon er «idrettsglede for alle».

Les brosjyren «Idrettens barnerettigheter, bestemmelser om barneidrett.»

Forsikring:

Alle barn som er medlem av lag tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) eller som deltar i organisert aktivitet i klubbens/lagets regi er forsikret.

Politiattest:

"Idretten skal være et trygt sted å være for alle, og særlig for barn."

Som medlem av Norges Idrettsforbund er vi forpliktet til å innhente politiattest fra alle våre instruktører/trenere.

Instruksjon/trening:

Vi har kompetente trenere med bakgrunn fra aktiv idrettsutøvelse og vil sørge for at de har relevant trenerutdanning som aktivitetslederkurs for barn og trenerkurs fra Norges Skiforbund.

Forpliktelser:

Alpint som idrett krever god oppfølging av foreldre/foresatte, men for de yngste barna og nye medlemmer stiller vi ikke andre krav enn at barna selv mestrer barnetrekket og at foreldre er i nærheten dersom noe skjer.

For å unngå alt for stor aldersspredning i rekruttgruppen ønsker vi at våre yngste medlemmer fyller 6 i løpet av det året de blir medlem, men dette er ikke et absolutt krav.

Konkurranseaspektet:

Aktivitetene for den yngste gruppen er basert på lek og moro på ski. Barn kan om de selv ønsker fra det året de fyller 6 delta i lokale konkurranser. Konkurranse er likevel ikke målet med aktiviteten for barn i denne gruppen.

Fokus er på mestring, fart og tro på egen ferdigheter. Vi lærer barna å trene.

Det er 100% premiering i barneklassene og god stemning blant deltakerne. Rennene arrangeres i Eikedalen, på Voss og i Myrkdalen. Terminliste finnes på Fana Alpin sine nettsider når den er klar i september.Hva kan Fana Alpin tilby og hva koster det.

Som medlem i Fana Alpin blir du medlem i Fana Idrettslag, årskontingenten for rekrutter under 10 år er i 2016/2017 kroner 350,- til idrettslaget og 1250,- til alpingruppen.

Fra skolestart til desember får barna tilbud om en trening i uken på kveldstid.

Vi starter gjerne opp på Fana stadion og flytter inn i en gymsal i nærområdet når det blir kaldt i været.

Barmarkstreningen består av lek og moro med høy intensitet, ballspill og koordinasjonsøvelser.

Etter jul flyttes aktiviteten til Eikedalen der løpere i alderen 10 år og eldre trener to kvelder i uken og rekrutter en gang pr. uke gjennom hele vinteren.

Vi holder på i to timer hver kveld, 18.00-20.00. 

Skisamlinger:

I perioden november-desember arrangerer vi treningssamlinger, sted varierer litt fra år til år, men for det meste holder vi oss til Geilo der forholdene som oftest er best i denne perioden.

Hordaland Skikrets pleier også å arrangere en samling eller to før jul der man treffer alpininteresserte fra de andre klubbene i kretsen. (Tertnes Alpin, Samnanger IL og Voss Alpin.)

I romjulen og i vinterferien er det tilbud om trening på Geilo og/eller Myrkdalen. I mai-juni vil vi introdusere rekruttene for sommerski på Folgefonna dersom det er stemning for det. Du kan lese mer om sommerski i denne lille brosjyren.

Samlinger koster kroner 150,- pr. dag resten av aktivitetene dekkes av kontingenten.

Hva trenger jeg av utstyr?

De yngste barna klarer seg godt med et par ski, varme klær, hjelm og skibriller.

Twintips er kanskje dårlig egnet til teknikktrening, men ellers fungerer det meste for de yngste.

Brukt utstyr av høy kvalitet kan ofte skaffes til en billig penge. 
Her finner du en liten guide om utstyr. 

Bli med på en trening!

Hvis dette høres spennende ut så bli med på en trening eller to, ring rekrutteringsansvarlig Mette van der Hidde  92417744  eller send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Fana Alpin

Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/6e9601b5aa22d539b9c1d1f4f5e8b876.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/fe8389074b70dbeff0b2f4a7b4f9a984.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/552342107bff07845ff01cccc48c753a.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/15bc6045f72887a4c252440a988fbe1d.jpg
Idrettsanlegg i Fana
cache/resized/d292e2363767947ad00b1b6215cf5b07.jpg
Idrettsanlegg i Fana

Kontaktinformasjon

  • Fana IL.
  • Fana Idrettslag, Slåtthaugvegen 144. 5222 Nesttun. Norway
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.