Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
topp resultater på Norna lekenes første dag Publisert fredag 06 januar 2012
/   Skrevet av Anita Bolstad Raa

topp resultater på Norna lekenes første dag

Kl.

Norna Salhus arrangerer 6.-8. januar Norna lekene for første gang i Leikvang friidrettshall. På arrangementets første dag ble det mange strålende resultater på våre utøvere!  Se resultater og bilder.

Her er Anitas bilder fra dag-1 og resultatene for fredagens øvelser (så snart de er klar).

Guttene utmerket seg spesielt i dag og jeg vil trekke frem noen av de her.

Carl Erik Landsvik (G11) vant 200m på sterke 30.??? Erlend Bolstad Raa (G12) vant høyde på solide 1,50m (1000 poeng) med fetter Vetle Raa Ellingsen på andre med 1,45m. Også Kristian W. Jensen kan fornøyd se tilbake på kvelden som vinner av tre øvelser med solide nye personlige rekorder på 200m (27.??), lengde (5.60) og 1,70 i høyde!


Sist oppdatert 16.04.2014 kl 06:10

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

10 medaljer i Malmø!

Fana utøverne tok godt for seg av medaljer under helgens PallasSpelen i Malmø. Fana-gjengen kommer hjem med 4 gull, 5 sølv og 1 bronse i baggen!

Spennende helg i vente

Til helgen reiser ti utøvere til Pallas Spelen i Malmø for å bryne seg i konkurranse med svensker og andre utlendinger. De som reiser er Inge, Vetle, Filip, Erlend, Mikael, Karsten, Carl Erik, Per, Andreas og Emma. Med seg har de Gisle, Endre og Per Erik, samt mange foreldre. Dette blir nok både en spennende og sosial tur!

NFIF arrangerer også nå den såkalte Kompetansehelgen i Trondheim. Årets NECON-klubb skal her kåres og Fanas representanter på samlingen er leder Anita og medlemsansvarlig Marta.

Lykke til alle sammen!

Resultater Nornalekene

Fana utøverne kom hjem med 22 gull, 24 sølv og 20 bronse etter en flott helg i Leikvanghallen. Et yrende liv og en mengde svært gode prestasjoner. Se nærmere på resultater og bilder!

Årsmøte i friidrettsgruppa 13. februar

Alle medlemmer inviteres til årsmøte i friidrettsgruppa torsdag 13. februar kl 18.30 i Pokalrommet på Fana Stadion, se invitasjon.

Felles bestilling av Fanatøy

Benytt anledningen til å få 30% rabatt på Fanatøy ved å bli med på felles bestillingen som ble sendt ut i forrige uke. Se bestillingsskjema her. Bekreft bestilling til Trude på trudes@bkkfiber.no innen 15. januar.

Mange medaljer i KM i hopp uten tilløp

Laksevåg TIL arrangerte søndag årets KM i hopp uten tilløp for alle klasser. Fana IL stilte med neste 40 deltakere. Dette må være 'all time high'! Det ble mange gode resultater og mange medaljer. Se bilder mens vi venter på resultatlisten.

resultater Kengurukarusellen

Fredag 10. januar arrangerte vi hoppstevne i Leikvanghallen med innlagt kulestøt. Nesten 100 starter ble notert og mange gode resultater ble registrert. Stevneleder Anita takker spesielt alle gode foreldre som stilte opp som funksjonærer og dommere. Dere gjorde en strålende innsats! Se resultater og bilder fra kveldens stevne!

Kengurukarusell fredag 10. januar

Fana IL arrangerer Kengurukarusell med innlagt kule fredag 10. januar i Leikvanghallen. Øvelsene er høyde, tresteg og kule alle klasser. Se invitasjon.

Vi starter med høyde (to stativ) og kule og deretter tresteg.

Sjekk Bemanningslisten for neste halvår

Da er bemanningslisten klar for hyttevaktene og stevnene vi skal arrangere neste halvår. Sjekk når du skal stille, og send en mail til bemanning@fanail.no og bekreft dette. Det er obligatorisk innsats som kommer alle våre medlemmer til gode :-)

Du finner alltid denne overikten i menyen til venstre - under BEMANNING.

God jul friidrettsfolk!

Rekruttene har denne uken sin juleavslutning på siste trening mandag og tirsdag. De som er 11 år og eldre ønsker juleferien velkommen med nissegrøt på slutten av lørdagstreningen.

Første trening for de to rekrutt-partiene blir henholdsvis 6. og 7. januar. De andre vil kunne starte tidligere og vil få melding direkte fra trener om første trening over nyttår og eventuell romjulstrening.

Ønsker alle en riktig fin julehøytid med mye god mat, godt sosialt samvær og rolige dager. Men husk på å trene også i ferien. Innendørs stevnene begynner snart :-)

GOD JUL ønskes fra Styret

Arkiv for presseklipp

Vi har nå startet å linke inn presseklipp med dekning av Fana IL friidrett og våre utøvere. Vi starter med det vi har i 2013. Dere finner det under menyen MEDIA OG PRESSE.

Har du andre klipp eller linker til artikler, send de gjerne til friidrett@fanail.no.

Guttene opp til 2. plass i Kretsserien

Resultatene fra kretsserien er nå klare og Stein Fossen har igjen gjort en strålende jobb med statistikken! Fana guttene har i år avansert fra fjerde til andre plass og jentene beholdt sin fjerde plass fra i fjor. Dette var flotte resultater og viser at det trenes og jobbes godt. Se resultatene her.

Utvalgte stevner fra terminlisten 2014

Da er listen over de viktigste stevner for kommende innen- og utendørs sesong oppdatert. Se under menyen STEVNER/Prioriterte stevner.

Sindre og Amalie klar for Fana

Tresteghopperne Amalie Skage og Sindre Almsengen har meldt seg inn og signert avtale om å representere Fana IL neste sesong. De er godt i gang med treningen og satser for fullt mot neste sesongs mesterskap (NM og EM). De vil begge to være å se på treninger med våre yngre utøvere og vil være gode forbilder og rollemodeller. I kveld var de tilstede under satsingsgruppens trening i Høiehallen.

fana atletene

Ni utøvere fra friidrettsgruppen er tatt ut til å delta i prosjekt "Fana-atleten". Første samling var i dag på Fanahytten. Det var en inspirerende samling!
På bildes sees fra venstre: Erlend M, Victoria, Emily og Ine Si. Bak fv Mikael, Vetle, Erlend BR.
Karsten og Synne var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Alle på pallen på årsfesten!

Med godt over 200 påmeldte til kveldens årsfest, ble det god stemning og fullt program! Selv om regnværet bød på problemer og kø for mange, startet festen som planlagt.
Det ble diplomer til alle utøverne og vi fikk hilse på en av våre nye eliteutøvere, mangeårig norgesmester i tresteg Sindre Almsengen. Etter premieutdeling, var det trekking av åresalg og vi fikk mange glade vinnere! Se listen over våre glade givere fra det lokale næringslivet!

Tusen takk for en kjekk fest!

stem på klubben i ditt hjerte!

"Klubben i mitt hjerte 2013" arrangeres av Norges Idrettsforbund og olympiske komite, Nordea, P4 og Dagbladet for å styrke det lokale idrettsarbeidet landet rundt

Trykk her for å stemme på din egen hjerteklubb, Fana IL!

Vi kan vinne utstyr for kr 100.000 :-) Avstemningen starter avsluttes fredag 22. november klokken 12.00

Faglig påfyll for hovedtrenerne

Endre og Gisle har i helgen vært i Falun for å delta på den internasjonal trenerkonferansen "European Horizontal Jumps and Hurdles Symposium". Trenere til toppaktive fra hele Europa samles her til lange dager med foredrag. Vi får hjem igjen to inspirerte trenere som har fått bekreftet vår treningsfilosofi og -planer!

Sesongens besteresultater er nå oppdatert!

Oversikten over alle utøverne sine beste resultater i hver enkelt øvelse (STATISTIKK) er nå oppdatert for 2013 sesongen. Sjekk at dine resultater er korrekt registrert!
Se også oversikten over KLUBBREKORDER. Ser du noe som er feil eller mangler, send en mail til friidrett@fanail.no.

Totalt 202 Fana-utøvere har konkurrert denne sesongen. WOW - for en gjeng!

Vi sees på Årsfesten - husk påmeldingen :-)

Norgesmestre til Fana IL

Neste sesong vil tre norgesmestre representere Fana IL. Sindre Almsengen (bildet), Amalie Skage og Brede Raa Ellingsen har alle tre meldt at de vil gjøre et klubbskifte til Fana IL.

NECON klubbutvikling

Tirsdag kveld var det oppfølgingsmøte som NECON-klubb. Henrik Carstens fra Friidrettsforbundet møtte 15 engasjerte deltakere til arbeidsmøte. Det ble tatt status på tiltakene definert i april og ny idédugnad gjennomført. Det var god stemning og en opplevelse av at mye er oppnådd allerede. Nå skal en virksomhetsplan på plass innen nyttår.

Distanseløping fra Fanahytten

Utøvere og foreldre fra friidrett, orientering og ski gjennomførte søndag den første treningen med Else Loge fra Fanahytten.

Meld deg på til Årsfesten 15. november!

Vår tradisjonelle Årsfest arrangeres fredag 15. november. Online påmelding i år - klikk her og meld på!

Ungdom for Ungdom

Kommende helg arrangeres høstsamlingen i prosjektet «Ungdom for Ungdom». Dette er et samarbeid mellom «Idrett Bergen Sør» (Fana, Gneist, Kalandseid, Smørås og Bjarg) og NIF/HIK.

Distansetrening Fanahytten søndag 27.okt

Friidrettsgruppen starter opp med distansetrening fra Fanahytten hver søndag fra kl 11 til kl 13. Målgruppen for treningen er aktive født 2002 og eldre, samt foresatte med god løpskapasitet.  Vi vil også ønske aktive fra ski- og orienteringsgruppene velkommen til denne treningen. Else Loge vil være hovedtrener.

Møt opp til en felles løpetrening i nydelige omgivelser - oppstart neste søndag!

Resultater fra kaststevne

Flere Fana utøvere deltok i finværet på kaststevnet på Skansemyren lørdag 12. oktober. Birk Bell Lysaker (G11) satte ny klubbrekord i slegge med et kast på 24,63 og økte dermed sin egen rekord fra tidligere i år med nesten 3 meter. Vi gratulerer! Se øvrige resultater her.

Fana Atleten - Et talentprosjekt i Fana IL

Fana IL har mange talenter i våre ulike grupper, og starter nå opp et talentprosjekt på tvers av idretter og grupper. Formålet er å videreutvikle VI-kulturen og stimulere ungdom til videre satsing på idretten sin.

Deltakerne er mange og bildet viser kun et lite knippe av disse. Les mer om hvem deltakerne er og hva de har i vente.

Informasjon oppdatert

Nye treningstider for gruppene og detaljert medlemsinformasjon er nå oppdatert.
Husk at rekrutt partiene trener på Nordahl Grieg vdg skole etter høstferien!

Ønsker alle en god høstferie!

resultater kaststevne 1.oktober

Noen få Fana utøvere stilte på Gneist sitt kaststevne tirsdag 1. oktober. Se resultater her.

Info på foreldremøtet om nye treningsgrupper

Friidrettsgruppen holdt i kveld det tredje foreldremøtet nå i høst, denne gangen for de som har aktive født i 2003 eller eldre. De fremmøtte fikk en god gjennomgang fra hovedtrener Endre Raa på hvordan organisering av treningsgruppene blir etter høstferien, samt hvordan treningen vil bli lagt opp. Det var engasjerte foreldre og mange gode spørsmål ble besvart. Leder Anita orienterte videre om saker som kommunikasjon, stevner, bemanning av arrangementer, støttespillere, bekledning med mer. Takk for godt oppmøte fra vel 30 fremmøtte!

Resultater Hopp uten tilløp

Fana IL arrangerte stevne i høyde og lengde uten tilløp lørdag 28. september i Høiehallen. Her stilte både store og små til start og det ble flere gode resultater!

Kastkarusell Skansemyren

Tre Fana utøvere deltok på kaststevne på Skansemyren 24.september. Birk Bell Lysaker (G11) klarte å perse i slegge til 21,74 og satte ny klubbrekord.

Fana tøy også i små størrelser

MX Sport melder i dag at de nå har fått inn Fana drakt, overtrekk, singlett og shorts også i små størrelser, fra str 134. Ta med medlemskort for å få rabatt og si at du er fra friidrettsgruppen. Da får du også riktige logoer på.

Dommerkurs

Kretsen arrangerer to-dagers dommerkurs i friidrettsøvelsene mandag 14. og 28. oktober på Fana Stadion, se invitasjon. Her lærer du regler i de ulike øvelsene og får utdelt en egen regelbok. Man må ha dette kurset for å kunne aspirere som dommer og vi er avhengig av at flere tar dette kurset og stiller opp på våre stevner. Klubben melder på og betaler kursavgiften!

Send mail til friidrett@fanail.no og meld deg på i dag!

Foreldremøter rekruttgruppene

Takker for godt fremmøte på denne ukens foreldremøter for rekruttgruppene!
Minner om at foresatte til barn født i 2003 bør møte på foreldremøtet 2. oktober kl 19-20.30 da disse 'rykker opp' til ny gruppe etter høstferien.

Se vedlagte presentasjon fra gjennomført foreldremøte.

Fanamilen 2013 - resultater og bilder!

Over 1600 deltagere deltok i dagens Fanamil og sannelig kom solen til Fana Stadion.
Arrangøren fikk  noe problemer med tidtakingssystemet som gjorde at publiseringen av resultatene lot vente på seg, men nå kan du se resultatene her!

Les videre og se bilder fra løpet!

ÅRSFEST fredag 15. november

Vi samles i Ytrebygda kultursal på Sandsli denne fredagskvelden og feirer oss selv!
Alle aktive som har deltatt på stevne får utdelt diplom med bilde og sine personlige rekorder, vi kårer de med flest stevner, de med størst fremgang og de med de beste resultatene! Vi har loddsalg/-trekning og litt godt å bite i. Her håper vi å se deg! Sett av datoen nå, påmelding og mer detaljer kommer når vi nærmer oss.
Se litt fra fjorårets årsfest her:

Meld deg på til Fanamilen!

Søndag 22. september arrangeres Fanamilen for 34. gang.
Start og mål er på Fana Stadion. Velg mellom 5 og 10 km. Start 10km kl 12.00, deretter 5km kl 12.20.
Dette er et tradisjonsrikt mosjonsløp både for de godt trente og for hele familien.

Meld deg på!

Høstens siste karusellstevne

Resultater fra Karusell stevne onsdag kveld på Fana Stadion publiseres så snart resultatlister er klare. Men vi kjenner til at det også denne kvelden ble nye klubbrekorder! 

Fana IL er NECON-klubb

Mandag ettermiddag fikk friidrettsgruppen besøk av Thore-Erik Thoresen, journalist fra Friidrettsforbundet. Han møtte opp på Fana Stadion for å lage en reportasje av Fana IL som NECON-klubb. Han fikk seg en god prat med leder og nestleder i styret, og overvar en del av treningen innendørs i Høiehallen. Avslutningsvis samlet vi 100 utøvere og trenere til lagbilde i søndre sving. Se artikkelen på www.friidrett.no!

Topp resultater og bestemannspremier

Filip Bøe (13) løp en fantastisk 100m lørdag på tiden 12,36! Han perset med et halvt sekund og løp seg inn på øverste del av Norges statistikken gjennom alle tider for 13-åringer! Løpet gir hele 1074 Tyrvingpoeng. Seks resultater over 1000 poeng og ni nye klubbrekorder i helgen.

To Fana-utøvere fikk bestemannspremier i henholdsvis kast og hopp! Elisabeth Bolstad Raa støtte kulen 7,10 (1009p) og Erlend Bolstad Raa hoppet 1,67 i høyde (1042p).
Se resten av våre resultater!

Foreldremøter

Mandag 23.-sept (Rekrutt-1) - Pokalrommet Fana Stadion kl 17-18
Tirsdag 24.-sept (Rekrutt-2) - Pokalrommet Fana Stadion kl 17-18
Onsdag 2. okt (2003 og eldre) - Pokalrommet Fana Stadion kl 19-20.30

Tidsskjema bergenslekene 14.-15. sept

Da er tidsskjemaet til helgens stevne på Fana Stadion satt opp. 44 utøvere fra Fana IL er påmeldt, samt fire stafettlag.

Dette er det siste, litt større stevne i årets sesong. Lykke til med innsatsen og resultatene!

sølv og 2 bronse i UM

Ungdomsmesterskapet, Lillehammer: Christopher Lawther (15) tok sølv i lengde lørdag med resultatet 6,07. Inge Eide Johnsen (15) perset i fredagens tresteg konkurranse med nesten en halv meter til 12,45. Lørdag hoppet han 1,75 i høyde. Begge resultatene gav bronsemedaljer. Vi gratulerer!

Deltakelse i UM i helgen

Ungdomsmesterskapet i friidrett arrangeres på Lillehammer til helgen, et uoffisielt NM for 15-19 år. Fana IL har fire utøvere som er kvalifisert og tre av disse reiser. De deltar som følger: Inge (høyde, tresteg), Målfrid (hinder, lengde, 800m) og Christopher (100m, lengde). Endre Raa og Gisle Ellingsen er med som ledere.

Lykke til og HEIA FANA!

Resultater rekruttstevne

Mandag 2. september arrangerte vi stevne for rekrutter født 2006 til 2003. 100 utøvere stilte til start på 60m og lengde. Et flott skue å se alle på felles oppvarmingen! De forberedte seg godt, foreldrene heiet og det ble strålende innsats og nye personlige rekorder. Vi håper det gav mersmak å delta på stevner.

Takk til alle foreldre som stilte opp som dommere og funksjonærer og de som kom med kake. Vel blåst! Se resultater og noen bilder.

rekruttstevne 2. september

Fana IL arrangerer stevne for rekrutter på Fana Stadion mandag 2. september kl 17. Påmelding ved oppmøte fra 16.30 til 17.15.

Øvelser blir 60m og lengde.
60m starter kl 17.30 for de yngste klassene. Lengde startes parallelt i to groper (jenter og gutter) for de som er født i 2003.

For utøvere fra andre klubber er startkontingenen kr 50 pr øvelse.

Vel møtt!

seks gull til Fana i PEAB-lekene

Filip Bøe, Erlend Bolstad Raa, Vetle Raa Ellingsen og Emily Solem-Young sørget for hele seks gull til Hordaland i kretskampen i helgen. Hordaland vant klart foran Sogn og Fjordane. I tillegg ble det tre nye klubbrekorder og flere personlige rekorder.  Strålende innsats tross en svært regntung søndag!

Resultater fra Nornakarusellen

Her er resultater fra karusellstevnet 27.august på Fana Stadion.

10 utøvere uttatt til PEAB-lekene

Kretsen har tatt ut 10 Fana utøvere til helgens kretskamp for 13-14 år på Osterøy. Se oversikt over hvem utøverne er.

Dette blir en sosial tur, med felles reise og overnatting på skole for alle deltakerne. Og Hordaland har en god 'track-record' som vinner av denne kretskampen, så utøverne vil nok også i år gjøre sitt beste for at Hordaland samlet skal stå på toppen.

Lykke til alle sammen!

Nye rekorder under Gneistspelen

Under Maxbo Gneistspelen på Fana Stadion i helgen var det strålende forhold og store og små koste seg. Utøverne vartet opp med flotte resultater, nye perser og flere klubbrekorder.

Carl Erik Landsvik (G12) slettet blant annet den 37 år gamle klubbrekorden på 600m med tiden 1.41,86 og vi fikk fire resultater over 1000 poeng! Også Filip Bøe, Anders Seim Berentsen og Elisabeth Bolstad Raa satte nye klubbrekorder. Bildet viser 1,80 hoppet til Inge Eide Johnsen (1000 poeng).

Tidsskjema Gneistspelen

Se her for startliste og tidsskjema for helgens stevne på Fana Stadion.

Gode resultater i helga

Det ble mange gode resultater og personlige rekorder fredag og lørdag under Stordleikane og Tjalveleikane. Filip Bøe (G13) løp en svært sterk 60m på 7,89, noe som gir hele 1029p. Vi fikk to nye klubbrekorder ved Emily Solem-Young (J13) i tresteg med 10,39 og Vetle Raa Ellingsen (G13) med 9,79 på 60m hekk!

Deltakere til Stord og Bislett i helga

En god del utøvere tar i helgen turen til Stord for å delta på Stordleikane. Se her for tidsskjema.

Vetle Raa Ellingsen, Målfrid Pettersen Lunde og Thomas Trefall drar til Oslo for å delta på Tjalvelekene på Bislett (tidligere Norway Games).

Vi ønsker alle lykke til!

Sjekk bemanningslisten for høstens arrangementer

Alle medlemmer plikter å stille som hjelpere på våre arrangementer og våre bemanningsansvarlige fordeler oppgavene så godt som mulig. Se høstens bemanningsliste og merk av i kalenderen din når du skal stille!

Gull til Anne Gunn i NM veteran

Anne Gunn W. Eriksen (K45-49) vant gull i spyd med et kast på 22,70 fredag. Hun perset med det og slo Britt Eva Fauskanger Brurås fra Norna Salhus. Vi gratulerer!

Hekketrening med Caleb Cross

På dagens trening for 11-14 årsgruppen var Caleb Cross tilstede for å veilede våre Fana utøvere i ulike drilløvelser. Han ble "All American" på 60mhk og 400mhekk innendørs i vinter. Mange gode tips ble gitt og upåklagelig innsats ble ytt. Stas å bli 'coachet' av en så god utøver!

Fana IL deltar i NM veteraner

Til helgen arrangeres NM for veteraner i Byrkjelo. Vi har nylig fått vår første veteran i klubben og Anne Gunn W. Eriksen (45) representerer Fana IL i dette mesterskapet. Hun skal delta i syv øvelser.
Lykke til!

Oppstart etter sommeren for rekruttene

Mandag 12. og tirsdag 13. august klokken 17 starter treningene opp igjen på Fana Stadion for våre to rekruttpartier. Kle deg etter været :-)

Alle nye rekrutter (født 2007-2004) som vil begynne etter sommeren, bes å møte mandag 26. eller tirsdag 27. august på Fana Stadion kl 17.

Åtte Fana utøvere tatt ut til PEAB-lekene

Kretsen har nå tatt ut utøverne som skal representerere Hordaland i årets PEAB-leker. Disse erstatter de tidligere NCC-lekene og arrangeres på Osterøy 30.august - 1. september. Vi gratulerer de åtte med uttaket!

Fana i jr nm i Overhalla

Målfrid Pettersen Lunde (16) deltok i helgen i Jr NM i friidrett i Overhalla som første Fana-utøver i et NM siden 1986. Hun løp 800m og 2000m hinder.

KLubbrekorder for junior og senior

Siden vi for første gang siden 1987 står på egne bein utenfor BFG-paraplyen, er det på sin plass også å hente frem igjen klubbrekordene for de voksne også. Her er det mange sterke resultater og kjente navn, så ta en titt. Fana IL var dengang et sterkt friidrettsmiljø for juniorer og seniorer. Det skal vi igjen bli!
Det skal bli spennende å se hvem av dagens utøvere som først matcher en av disse rekordene.

Jeg har pt ikke funnet rekordene for kvinner jr, så gi gjerne en lyd om du har de tilgjengelig.

Amerikaner løper for Fana i sommer

Caleb Cross løper i sommer for Fana IL, friidrett. Caleb er «all american» på 400 hekk og 60m hekk innendørs. Han har løpt 50.14 på 400 hekk, 13.71 på 110 hekk. Har også løpt 60m innendørs på 6.73.

Han løper Karlstad Grand Prix i Sverige førstkommende tirsdag og kommer til å være behjelpelig med teknisk trening på hekk for våre egne utøvere.

Sjekk dine besteresultater!

Da er statistikken for forsesongen lagt ut for jenter og gutter. Statistikkansvarlig har registrert alle resultatene fra årets stevner utendørs til og med VU-Spelen og besteresultat statistikk er publisert. Sjekk at dine resultater er kommet med! Det er kun godkjente resultater som er lagt inn (dvs godkjent vind). Er det resultater som er feil eller mangler, send en mail til mos@cellvision.com.

Også klubbrekordene er oppdatert.

Hardanger Friidrettsfestival

Den årlige Hardanger Friidrettsfestival ble arrangert i Strandebarm i sol og flott vær i helgen. En del Fana utøvere hadde tatt turen og det ble mange fine prestasjoner. Ingen tvil om at både barn og voksne koste seg!

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant bestemannspremien for gutter for sitt høydehopp på 1,64.

Världsungdomsspelen 2013

Fana utøverne kommer hjem med en gull, en bronse, en femte- og to sjetteplasser. Strålende innsats og en kjempegøy tur!

Bildet viser noen av de glade Fana medlemmene foran vårt nye flagg.

Gøy på Friidrettens Idrettsskole!

Forrige uke arrangerte friidrettsgruppen i Fana IL idrettsskole for barn i alderen 7-12 år på Fana Stadion. Det ble raskt fulltegnet i år og våre unge ledere med Agnete i spissen hadde regien på 36 barn gjennom uken. Været var stort sett bra og barna fikk en gøy uke med masse aktivitet, latter og nye venner!

Hordaland vant kretskampen

Sparebankleikane i Byrkjelo som ble arrangert i helgen, hadde innlagt kretskamp i 13-14 år mellom Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal. Mange fra Fana var tatt ut, men kun to kunne stillegrunnet VU-Spelen og ferieplaner. Karsten (bildet) perset i høyde. Se resten av resultatene her.

Bronse til Filip på 80m i VU-Spelen!

To fantastisk gode sprintløp gav lørdag Filip Bøe (G12) bronsemedalje på 80m under Världsungdomsspelen i Gøteborg. Både i forsøksheatet og i finalen løp han på 10,53 og knuste den gamle klubbrekorden. Gratulerer!

Seier til Vetle i VU spelen!

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant høyde på flotte 1,70 i fredagens konkurranse under Världsungdomsspelen i Gøteborg. Erlend Bolstad Raa (G13) perset til 1,64 i samme konkurranse, så dette ble en sterk Fana-øvelse i dag. Se øvrige resultater for Målfrid, Carl Erik, William og Mikael, samt litt bilder.

Klar for avreise til VU-Spelen

Världsungdomsspelen (VU-Spelen) i Göteborg arrangeres til helgen, og en fin Fana-tropp reiser avgårde. Gisle, Endre og Per-Erik reiser som trenere og har med seg følgende ni utøvere: Vetle, Erlend, Carl Erik, Filip, William, Mikael, Målfrid, Maren og Thomas. Også en del familiemedlemmer tar turen og heier! Se tidsskjema. Vi kommer tilbake med reportasje etter hvert!

Sommeravslutning i hundre!

En flott rød, smilende og aktiv gjeng på over 100 Fana medlemmer fra alle treningsgruppene var i kveld samlet på Fana Stadion til vår tradisjonelle sommeravslutning! Gøy å se så mange utøvere, trenere og foreldre samlet. Det ble lagkamp med 60m, 600m og quiz før en avsluttende stafett med full innsats. Belønning til slutt ble hjemmebakt i flere deilige varianter, brus og is! Se mer for bilder fra kvelden.

Resultatene fra lagkampen publiseres her nå klare!

Donald Duck Games

Fredag 14. juni, dagen etter Bislett Games, gikk Donald Duck Games av stabelen på Bislett stadion. Dette er et stevne kun for 10-13 år og flere Fana utøvere var påmeldt. Arrangementsteknisk var det en del å utsette, men utøvere leverte gode resultater og hadde det kjekt i flott vær! Se resultater og bilder.

Fantastisk avslutning på Tyrvinglekene!

Det ble 4 gull siste dag av Tyrvinglekene på Nadderud Stadion. Best av alle gjorde Vetle Raa Ellingsen (G13) det da han perset med 10 cm i høyde og vant med resultatet 1,75! Dette er et fantastisk resultat som gir hele 1098peng etter Tyrvingtabellen. Men også Per Bucher-Johannessen (G11) tok gull i lengde og Emily Solem Young vartet opp med gull i både tresteg og høyde!

Tidsskjema Donald Duck og Tyrving

Her er link til tidsskjema Donald Duck Games og Tyrvinglekene.

Lykke til alle sammen!

Sommeravslutning for friidretten mandag 17. juni

Tradisjonen tro blir det sommeravslutning for friidrettsgruppen mandag 17. juni på Fana Stadion! Alle treningsgruppene møter kl 17. Vi har program frem til kl 19 da Sommerkarusellen starter. Alle bes å møte i Fana tøy da vi starter med å ta gruppebilde. Deretter blir det gøy lagkamp og stafett og så avslutter vi med noe godt å spise og drikke!

Foreldre oppfordres også om å møte opp, bli kjent med andre foreldre, hjelpe til litt underveis og heie!

28 gull og bestemannspremie i KM

Fana hadde i helgens KM på Fana Stadion 28 påmeldte i alderen 11-14 år og 6 utøvere på 15 år og eldre. Etter siste kan vi oppsummere med 28 gull, 21 sølv og 16 bronse! Nok en gang hoppet Vetle Raa Ellingsen (G13) høyt i høyde (bildet) og tangerte persen på 1,65. For dette fikk han bestemannspremien for G13-14 år. Emma Abotnes (J11) gjorde rent bord med 6 gull. Se mer resultater og bilder.

Våre samarbeidspartnere gir deg full kontroll i sommer

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og vi har alle lyst å nyte mest mulig av den. Før vi tar vår velfortjente ferie er det viktig å ha kontroll på bankkort og se til at reiseforsikringen er på plass. Da er det veldig kjekt å vite at våre gode samarbeidspartnere Sparebanken Vest og Frende Forsikring kan hjelpe dere med dette. For en kort stund tilbake ble Frende Forsikring kåret til Norges beste reiseforsikring, som eneste med terningkast 6 i testen! Her kan du lese begrunnelsen. Kontakt Sparebanken Vest så hjelper de deg med riktige bankkort, sparetips for feriepengene dine og ser over dine forsikringer. Trykk her for å besøke hjemmesiden til Sparebanken Vest. Når dette er i orden, kan du senke skuldrene, la ferieroen senke seg og du/dere kan nyte sommeren med familie og venner. Riktig god sommer!

Tidsskjema KM

Da har kretsen lagt ut tidsskjema for  fredaglørdag og søndag.

Fana IL har fredag fått ansvar for gjennomføringen av tresteg. Dommer og funksjonærer møter opp kl 18.15 for å rigge til og gjøre klar for start.
Lørdag har vi ansvar for slegge. Dommere og funksjonærer møter opp kl 14.15.

Sterk avslutning på FRAMOlekene

Vetle Raa Ellingsen (bildet) hoppet hele 1,65 i høyde G13 og vant med det foran klubbkameratene Erlend Bolstad Raa og Karsten Karlsen på FRAMOlekenes siste dag. Resultatet er årsbeste i Norge for G13 og gir hele 1028p etter Tyrvingtabellen. Vi fikk også to nye klubbrekorder på 40m. Se nærmere på gode resultater og litt bilder!

Framo: Mange gode prestasjoner

Tredje dag av Framolekene ble en lang dag på stadion, men med svært mange gledelige prestasjoner! Igjen viste Filip Bøe (G13) konkurrentene ryggen på 60m og vant suverent på 8,02. Se mer resultater og litt bilder.

Filip med sterk 200m

Under Framolekenes andre dag på Fana Stadion, fosset Filip Bøe (G13) gjennom svingen og vant 200m foran Jakop Ingebrightsen på den sterke tiden 26,12. Med det knuste han sin klubbrekord fra forrige helg med 9 tideler!

Framolekene er i gang

Torsdag 30. mai startet årets FRAMOleker på Fana stadion. Flott vær og god temperatur gav alle en flott kveld på stadion. Det var først og fremst spyd som stod på programmet for våre utøvere i dag.

Tidsskjema Framolekene

Da er tidsskjema lagt ut og liste over Fanas utøvere og hvilke øvelser dere skal delta på de ulike dagene.. Over 70 utøvere fra Fana er påmeldt. Møt opp minimum 1 time før øvelsen starter. Hent startnummeret ditt og kryss av for at du er kommet på tavla for løpsøvelsene. Skriv også på din personlige rekord så kan de sette opp riktige heat. Vi kommer til å sette opp Fana-flagg så vi samles rundt dette :-)

Gøy idrettsleir første uke i sommerferien

Da er det klart for påmleding til Fana ILs idrettsskole for barn i alderen 8-12 år! Man trenger ikke være medlem i klubben for å delta her. Dette har i mange år vært et svært populært tilbud første uken av sommerferien, så se invitasjon og meld på nå!

5. juni: FULLBOOKET!

Få deltakere under AKS-lekene

Lørdag 25.mai gikk AKS-lekene av stabelen på Knarvik stadion. Det var dessverre liten deltakelse på stevnet og det var kun 3 jenter fra Fana som stilte. Oda (J12), Ida (J11) og Elisabeth (J10). Men det var flott innsats av alle disse og medaljer ble det! Ida Leiknes på toppen av premiepallen på bildet her.

Sterk tid og seier til Filip i Romerikslekene

Filip Bøe (G13) sprintet inn til seier på 100m på den gode tiden 12.89 lørdag under Romerikslekene på Lillestrøm. Søndag løp han 200m på 27,03 og fikk andre plass. Begge deler er nye klubbrekorder og er strålende løpt av en sprinter vi kan vente mye gode resultater av fremover!

Bestemannspremie til Vetle i Mailekene

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant søndag høyde under Mailekene med resultatet 1,60m. Dette resultatet er 3 cm bak hans personlige rekord fra Karabinlekene forrige helg, men holdt til en flott bestemannspremie i hopp! Vi kan også gratulere Oda Skorpen Hysing-Olsen, Inge Eide Johnsen og Målfrid Pettersen Lunde med flere gode plasseringer!

101 Fana utøvere deltok i Karabinlekene!

Vi bikket 100 egne deltakere fra Fana IL i helgen. Totalt 307 var påmeldt til stevnet fra 24 klubber og det ble 1137 starter. Ca 50 funksjonærer har vært i sving daglig.

Takk til alle som deltok og gjorde vårt første Karabinleker til en god opplevelse! Været får vi ikke gjort noe med. Velkommen igjen neste år!

Flott avslutning av Karabinlekene!

Bestemannspremie for hopp jenter gikk til Fanas Emily Solem-Young (bildet) for hennes flotte tresteghopp på 10,42 (1022 poeng). Oppholdsvær, litt kjølig og til tider litt for mye vind var det, men avslutningsdagen opplevdes som en friidrettsfest.

Takket være en topp motivert funksjonærstab ble stevnet avviklet på en god måte, og vi satser på å gjenta suksessen til neste år! Takk til alle, og spesielt til Gneist som stilte med et funksjonærteam fredag og lørdag.

Se her for resultater og bilder!

Regntung andre dag av Karabinlekene

Vetle Raa Ellingsen (G13) vartet opp med høye hopp selv om det var vått og kaldt! Med resultatet 1,63m i høyde vant han og fikk 1014p etter Tyrvingtabellen. Mange flere gledelige resultater ble levert! Se resultatliste, bilder og foreløpig oversikt over hvem som ligger an til bestemannspremier før siste dag!

Strålende start for Karabinlekene!

Det ble prestert svært gode resultater under første dag av Karabinlekene. Pål Haugen Lillefosse (G12) fra Gneist, forbedret sin egen Europarekord for 11-åringer i stav med 3,32 (ikke fylt 12 år enda). Flere solide resultater kan dere lese i resultatlisten!

Første dag ble litt fuktigere enn vi ønsket, men gode resultater ble det likevel! Og det er ventet mye bedre forhold lørdag og søndag. Vi gleder oss :-)

Karabinlekene 2013 - tidsskjema

Ved påmeldingsfristens utløp var det 275 påmeldte på i alt 1035 starter. Sjekk online oversikten at påmeldingen din stemmer. Kontakt pamelding@fanail.no om det er noe som ikke stemmer.

Her er tidsskjema for fredaglørdag og søndag.
Sjekk alltid tidsskjema kvelden før i fall mindre endringer blir gjort!

Velkommen til Karabinlekene 2013!

Hovdingleikane

11 Fana utøvere sesongdebuterte på Leikvang idrettsplass under Hovdingleikane lørdag 4. mai. Til tross for vinterlige forhold og mye vind, ble det mange gledelige plasseringer, spesielt på 600m. Se resultater!

NECON klubbutvikling

Da var vi i gang med klubbutvikling i regi av NECON-klubb initiativet! 12 medlemmer møtte opp til arbeidsmøte og det ble vist stort engasjement under ledelse av Henrik Carstens, representant fra Friidrettsforbundet.

fjerde plass på Tveitevannet rundt

Tirsdag 23.4 arrangerte Bergens Turn den tradisjonelle stafetten Tveitevannet Rundt. Fana ILs jentelag i 11-16 års klassen løp inn til 4. plass. På to av etappene ledet vi, men totalt sett ble Gneist og Bergens Turn for sterke. Likevel godt gjennomførte etapper av jentene! Se Kondis' reportasje og resultatliste.

17. mai Fana IL 2013

I år er det 60 år siden første 17. mai frokosten var arrangert på Fanahytten. Det vil også være prosesjon fra Skjold skole der vi håper så mange som mulig vil være med å representere Fana IL.

Ulriken Opp

Ulriken Opp lørdag 25.mai er andre motbakkeløp i Bergen FjellTrippel. Se invitasjon og meld deg på!

Fristafetten i kaldt, men fint vær!

Sesongen sparkes også i år i gang med den tradisjonsrike Fristafetten på Espeland. Det var full innsats og mange smil å se!

Foreldremøter 8. og 9. april

Friidrettsgruppen inviterte til foreldremøte i Pokalrommet ved Fana Stadion mandag og tirsdag kveld denne uken. Mens barna trente, fikk foreldrene varmet seg inne med litt muntlig påfyll. 

Leder Anita Bolstad Raa orienterte og besvarte spørsmål og var godt fornøyd med oppmøtet. Se artikkel for link til presentasjon.

Treningsleir i Malaga

Elleve Fana-utøvere tilbringer påsken og litt til (to uker) på treningsleir i Spania. Dette er en treningsleir for ungdomsutøvere og et par foreldre reiser med. Endre og Gisle er med som trenere og følger de tett opp. Erlend og Vetle er med sine fedre. Her ser dere hele gjengen samlet på banen.

Fana IL valgt til NECON-klubb!

Friidrettsforbundet annonserte i kveld hvilke ti klubber som i år velges som NECON-klubber. Fana IL ble en av disse. Som organisasjonssjef Trond Håvard Brunes i Norges Friidrettsforbund sier, "Disse ti er alle klubber som er på et høyere nivå blant våre vel 885 klubber – og det er klubber som flagger ambisjoner for fremtiden hva gjelder resultater og utvikling.

Dette blir gøy - heia Fana IL!

Gavekort til Målfrid og Christopher

20. mars ble Hovedlagets årsmøte holdt i klubbhuset på NIP. Tradisjonen tro var det klart for utdeling av stipender og gavekort til fremgangsrike utøvere fra ulike grupper. Fra friidrettsgruppen fikk i år Målfrid Pettersen Lunde (J16) og Christopher Lawther (G15) denne anerkjennelsen. Vi håper dette gir ytterligere inspirasjon til innsats fremover. Hederstegn i sølv ble tildelt Endre Raa. Gratulerer!

Snart klar for utendørssesongen!

10. april begynner stafett sesongen og like etter er friidrettsstevnene i gang på bane! Gå inn på terminlisten og se hvilke stevner som arrangeres og følg med på påmeldingsfristene. Fana IL dekker startkontingent for alle våre utøvere når påmeldingen er gjort innen fristen.

Bronse til Målfrid i UM

Målfrid Pettersen Lunde (J16) løp inn til en gledelig bronsemedalje på 1500m på tiden 4.58,63 under helgens UM i Steinkjer. Vi gratulerer!
Dette ble dessverre eneste medalje etter en litt skuffende innsats av våre utøvere.

Ungdomsmesterskapet i Steinkjer

Fredag morgen reiser fem Fana ungdommer med fly til Trondheim og videre til Guldbergaunet i Steinkjer for å delta i helgens Ungdomsmesterskap innendørs. Dette er uoffisielt NM for utøvere i alderen 15 - 22 år.

Vinterferie

Den organiserte treningen for rekruttene tar vinterferie fra mandag 25.2 og resten av uken. Det blir trening for 11-14 år som vanlig for de som er hjemme. De eldste utøverne har oppfølging etter avtale og eget program. Velkommen tilbake til trening uken etter!

Resultater Kengurukarsell-2

Vårt andre karusellstevne ble arrangert i Leikvanghallen fredag 15. februar. Litt færre deltakere denne gangen, men mange glade barn og fornøyde foreldre var å se!

Årsmøte og valg 2013

Friidrettsgruppens årsmøte bli i kveld 13. februar holdt på Fana Stadion. Asbjørn Lilletvedt var dirigent og loset oss vel gjennom sakslisten.

Stor deltakelse i Pingvinlekene

Det var et yrende liv i Leikvang friidrettshall da Pingvinlekene gikk av stabelen 9.-10. februar. IL Gneist avviklet et svært godt arrangement og det ble for mange to flotte og lange dager med mange gode friidettsøyeblikk og personlige rekorder! Fana stilte med hele 6 stafettlag for 10-12 år, her sees noen av løperne.

Tidsskjema Pingvinlekene klart

Nå er tidsskjema klart og kan sees her. Merk at etteranmelding stevnedagen godtas ikke. Møt opp en time før start slik at du har tid til avkrysning på løp og oppvarming. Vi sees til helgen :-)

Årsmøte i friidrettsgruppen

Vi ønsker alle medlemmer hjertelig velkommen til årsmøte onsdag 13. februar kl 18.30 i Pokalrommet på Fana Stadion. Det blir vanlig saksgang og enkel servering.

Tilbud joggesko, piggsko og Fana tøy

MX Sport gir denne uken (4.-9. februar) ekstra rabatt til alle medlemmer i Fana IL friidrettsgruppen som bestiller joggesko (20%), Asics piggsko (30%) og tøy fra vår nye klubbkolleksjon (30%)!

Innendørsmesterskapet i Haugesund

To Fana utøvere deltok i helgen på NM senior innendørs i Haugesund. Lørdag hoppet Thomas Langhelle Trefall (20) 13,43m i tresteg og Målfrid Pettersen Lunde (16) løp 800m på 2.21,22. Dette er personlige rekorder for begge to.

Meld deg på innen 17. februar

Fana IL arrangerer friidrettsskole i vinterferien for barn i alderen 7-10 år. Den vil arrangeres på Fana Stadion fra mandag 25.februar til fredag 1. mars fra kl 10 - 14.30. Påmelding til friidrettsskole2013@gmail.com innen 17. februar. Pris kr 400,-

Carl Erik slo svensker og dansker

Carl Erik Landsvik (G12) hoppet lengst av alle i lengdekonkurransen søndag under Pallas-Spelen i Malmø. Med et hopp på 4,47cm slo han neste mann fra Danmark med 5 cm. Gratulerer!

Dobbelt norsk i Malmø

Fire utøvere fra Fana IL reiste fredag til Malmø for å delta på Pallas-Spelen. Vetle og Erlend sikret lørdag dobbelt norsk i høyde (G13) og Carl Erik (G12) løp inn til bronse på 800m i G13-klassen!! I tillegg ble det to fjerdeplasser.

Vi gratulerer!

Bemanning av arrangementer

Foresatte er satt opp som funksjonær på minimum ett arrangement i halvåret. Du plikter å stille på dette eller skaffe en erstatning. Se bemanningslisten som er lagt ut. Bekreft til bemanning@fanail.no at du stiller!

Gode resultater på Nornalekene

35 utøvere fra Fana var påmeldt til helgens Nornaleker i Leikvanghallen. Det ble gode prestasjoner, mange medaljer og nye personlige rekorder.

En kjapp opptelling søndag kveld viser at det ble 21 gull, 17 sølv og 20 bronse til Fanas utøvere!

Tidsskjema Nornalekene

Nornalekene arrangeres til helgen i Leikvang friidrettshall. Her er tidsskjema for fredaglørdag og søndag.

Startlisten kan sees her.

Nye medlemskort er klare

Nye medlemskort er klare og vil deles ut på trening fra og med denne uken (fra 14.jan). Trenerne vil dele disse ut og krysse deg av på en liste for mottatt kort. De gamle medlemskortene vil være gyldige til påske. Medlemskortet skal fremvises hos våre samarbeidspartnere for å få avtalt rabatt eller prioritet.

Neste uke vil også Fana tøyet som har fått påført den nye Karabin-logo, deles ut på trening.

Resultater Kengurukarusell-1

Mange flotte resultater ble levert da hopperne møttes til dyst i Leikvanghallen fredag kveld 11.januar. Det ble totalt 71 starter fordelt på høyde og tresteg.

 

Tidsskjema

Fana IL arrangerer stevne i Leikvanghallen fredag 11. januar med øvelsene høyde og tresteg alle klasser. Høyde starter kl 18 (to stativ) og tresteg ca kl 19 (to groper). Påmelding ved oppmøte inntil kl 17.30. Vel møtt!

Husk påmeldingfrister til innendørsstevner

Innendørssesongen starter med Kengurukarusell fredag 11.jan i Leikvanghallen og Nornakarusell helgen etter. PASS PÅ påmeldingsfrister!

Påmeldingfrist for Nornalekene i løpet av helgen! I februar kommer nytt Karusellstevne og Pingvinlekene. Se stevneoversikten.

Treningstider jul og nyttår

Dette blir siste uken med organisert trening i 2012. Treningen starter opp igjen onsdag 2. januar. For rekruttene starter treningen opp den andre uken (mandag og tirsdag).

Andre trenersamling hos Fasia Osteopati

Høstens andre samling for våre trenere, ble onsdag kveld arrangert i Fasia sine lokaler på Midttun. Simen Normann som er en dyktig og erfaren osteopat, gikk gjennom osteopatiens lære og historie for våre trenere. Underveis fikk trenerne stille spørsmål og Simen brukte gode eksempler i sine svar som gjorde seansen svært lærerik.

Ny hovedsponsor

Friidrettsgruppen signerte nylig en tre-årig hovedsponsoravtale med konsulentselskapet Karabin, gjeldende fra nyttår. Våre tradisjonsrike Fanaleker skifter i 2013 navn til Karabinlekene og utvides med en dag og vil arrangeres 10.-12. mai.

Denne avtalen er med å sikre kontinuitet og forutsigbarhet for vår drift og gode arbeid fremover.  Styret ønsker Karabin velkommen som samarbeidspartner og ser frem til et godt og givende samarbeide!

Første minisamling gjennomført

Tirsdag 11. desember fikk Fana IL besøk av mellomdistansetrener Frank Brissach. Han var en av trenerne bak Vebjørn Rodals suksess på 90-tallet som førte til OL-gull i Atlanta 1996. Minisamlingen ble innledet med en praktisk økt i Høiehallen med fokus på løpsteknikk og spenst. Syv lovende utøvere fra friidrettsgruppen fikk muligheten til å være med. Trenere og foreldre var ivrige tilskuere.

Juleavslutning 17.12.2012

Det nærmer seg med stormskritt juletider og i den anledning inviteres alle ungdommer fra 13 år og oppover, i Fana IL, til en felles juleavslutning!

MXSPORT Lagunen utvider staben, ledig stilling!

MXSPORT Lagunen søker etter personer for deltid 20-50% og oppfordrer medlemmer over 18 til å søke. Trykk på MX-logo for info.

STILLINGENE ER NÅ BESATT.

Fana IL trekker seg ut av BFG Fana

26. september var det ekstraordinert årsmøte i friidrettsgruppen. Et knapt flertall støttet styrets anbefaling om å trekke seg ut av BFG Fana. En slik avgjørelse er ikke gyldig uten at Hovedstyret i Fana IL har behandlet saken og bekreftet beslutningen. Bekreftelsen kom denne uken.

Handledager hos MX-sport Laguneparken 28.11-01.12

Neste uke, fra 28. Novmber til 1. Desember er det handledager hos MX-sport laguneparken! Ta med dere medlemskortene, og start julehandelen tidlig:)

Vellykket årsfest for friidretten

Fredag 16. november samlet friidrettens trenere, ledere, utøvere og øvrig familie seg til fest og feiring av sesongens resultater i Ytrebygda Kulturhus. Over 160 personer stilte med stort og smått. Kjempekjekt å kunne samle så mange! Her ser vi utøvere samlet med diplom med alle sine årsbeste resultater.

Årsbesteresultater og klubbrekorder 2012

Dere finner nå oppdatert oversikt over Fana ILs klubbrekorder for jenter og gutter 10-19 år, samt årsbeste for alle utøvere i alle klasser og øvelser.

God lesning!

Fana IL støtter åpent brev fra idretten

Ordningen med ambulerende tilsyn ved idrettsanlegg som admistrasjonen ved Idrettsservice innførte fra 1. oktober, fungerer ikke for idrettslagene og våre medlemmer. Det er derfor mobilisert engasjement rundt dette og det er sendt et åpent brev til Bergens folkevalgte. Fana IL støtter dette initiativet og brevet kan leses her.

Fokus på undersåttene

Kveldens trenersamling for friidrettsgruppen ble gjennomført i Atterås' lokaler på Krambua, en av våre nye samarbeidspartnere. Elleve av våre trenere var på plass og fikk innblikk i fotens oppbygging og hvordan våre utøvere kan ta vare på sine føtter.

Samling for trenerne

Det legges opp til jevnlige samlinger for trenerne ila vinteren og våren for å gi faglig påfyll og inspirasjon. Første samling kjøres onsdag 14. november kl 19 i lokalene til Atterås. Trenerne vil her få innføring fra Atterås i hvem som kan trenge innleggssåler og hvordan fange opp utøvere som trenger dette, samt en sportslig del etterpå som ledes av Endre og Gisle. Vi håper å se flest mulig av våre trenere i friidrettsgruppen her.

Samarbeidsavtale med Atterås

Friidrettsgruppen i Fana IL har nå signert en tre års samarbeidsavtale med Atterås. Avtalen innebærer at Atterås gir friidrettens medlemmer prioritet og konsultasjon innen en uke så sant de har tilgjengelig bemanning. Medlemmer får 10% rabatt på innleggssåler.

Vi trenger flere dommere til våre stevner

Når vi skal arrangere Fanalekene eller andre stevner, trenger vi dommere som kan reglene for hva som er godkjent og ikke i den enkelte øvelse. Kretsen arrangerer kurs i november for å utdanne flere nye. Vi trenger at flere av dere foreldre tar et slikt dommerkurs over et par kvelder slik at vi har flere å 'ta av' når vi skal arrangere stevner for våre barn og unge. Se invitasjon og meld deg på til friidrett@fanail.no i dag og innen 31. oktober - så melder vi på felles fra Fana IL. Har du spørsmål, kontakt Anita på mobil 900 33 294.

Årsfest i friidrettsgruppen fredag 16. november

Dette er festen hvor vi feirer oss selv, har utlodning og hygger oss sammen - ALLE utøvere med foreldre, foresatte  og søsken oppfordres til å komme!

Påmelding innen mandag 5. november pr mail til ase.berge@fiskeridir.no eller SMS 93 45 47 20 (utøvers navn og antall personer).

Treningstider høst og vinter

Da er treningene i gang igjen etter høstferien og nye deltakere har kommet inn i gruppene. Rekruttene vil ha sine treninger fra nå av og frem til påsketider på Nordahl Grieg videregående, mens de andre har sine økter på Fana Stadion og i Høiehallen. Se her for oversikt over treningstidene for de ulike gruppene.

Ung:leder prosjektet vinner pris

Agnete Gradek har kommet med i år og deltar på Ung:Leder prosjektet. Prosjektet har fått en europeisk pris, se artikkel på NFIFs sider.
Agnete er nå en av trenerne for våre rekrutter og vi ønsker henne lykke til med lederopplæringen!

Klubbmesterskapet 2012

En nydelig høstkveld på Fana Stadion - sol og kjølig vær - samlet mange av Fana utøverne i kveld. Se resultater.

Fanamilen 2012

Den 33. Fanamilen ble arrangert i dag, søndag 23. september i et strålende høstvær.

Åpne Basistilbud Fana IL, vinteren 2012/13

Det er oppstart av vinterens basistilbud. Vi starter opp på Fana stadion, gymsalen torsdag 20. september fra kl. 16-17.30. Tilbudet er åpent for alle aktive utøvere fra 13 år.

Klubbmesterskap i løp mandag 24. september

Vi arrangerer åpent klubbmesterskap mandag 24.september, i treningstiden på Fana Stadion. Påmelding fra kl 16.30 til 17.00 og start hekkeøvelser kl 17.30.

Resultater Bergenslekene 2012

Sesongens siste større stevne ble arrangert i helgen 15.-16. september på Fana Stadion. Klubbrekord av Thyra Hevrøy (J15) på 2000m! Se øvrige resultater og bilder.

Tidsskjema for bergenslekene

Se link til tidsskjema for Bergenslekene som arrangeres på Fana Stadion til helgen.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte

Styret i friidrettsgruppen kaller inn til ekstraordinært årsmøte onsdag 26. september kl 20.00 i Pokalrommet på Fana Stadion. Se invitasjon og sakspapirer. Stemmeberettigede medlemmer skal stemme over styrets anbefaling om å avslutte samarbeide med BFG Fana som paraplyklubb.

Hordaland seiret under NCC-lekene

I helgen gikk NCC-lekene av stabelen på Osterøy, en kretskamp mellom Sogn og Fjordene, Rogaland, Hordaland og Agder. Hordaland vant for tredje gang på rad og fikk vandrepokalen til odel og eie. Se hvordan Fanas egne utøvere gjorde det!

Medlemsmøte i friidrettsgruppen

Styre og idrettslig ansvarlig inviterer utøvere, trenere og foreldre til medlemsmøte 12. september kl 19.30-21 i Pokalrommet på Fana Stadion. Vi vil da presentere de sportslige planene fremover for våre ulike treningsgrupper, samt styrets anbefaling om å si opp samarbeidsavtalen med BFG Fana.

Sølv og bronse under UM på Askøy

Etter to dager av Ungdomsmesterskapet på Askøy, har vi sanket to medaljer i tresteg til Fana IL. Sølv til Thomas Langhelle Trefall (G18/19) og bronse til Henrik Almenningen (G15). Vi gratulerer!

Samarbeidsavtale med FASiA Osteopati

Friidrettsgruppen har nå inngått en samarbeidsavtale med FASiA Osteopati. Avtalen sikrer friidrettens medlemmer prioritet og behandling innen en uke (med mindre sykdom, ferie eller kurs forhindrer dette). Medlemmer får også rabatt på første undersøkelse.

Ni utøvere til helgens UM

Årets Ungdomsmesterskap (UM) går av stabelen på Askøy kommende helg og Fana IL har åtte utøvere som er kvalifisert. Her møtes Norges beste ungdommer til dyst og vi ser frem til gode konkurranser og topp innsats!
Eline Myking og Elina Drivenes (bilde) er to av utøverne som er klare.

Følg med på resultatene.

Kjempetilbud på Fana ILs klubbdress!

Pga at det blir noen endringer i klubbkolleksjonen fra MX Sport fremover, vil de selge ut eksisterende lager. Vi får derfor sterkt reduserte priser på overtrekksdrakten. Løp og kjøp!

Slettet 37 år gammel klubbrekord

IL Gneist arrangerer i helgen 24.-26. august årets Gneistspelen på Fana Stadion. Flere av våre utøvere var i gang allerede fredag i sol og fint vær. Lørdagen startet mye mer rufsete, men klarnet opp etterhvert. Carl Erik Landsvik (G11) løp en strålenede 600m og fikk over 1000p etter Tyrvingtabellen (bildet). Han slettet med dette den 37 år gamle klubbrekorden til Petter Dragesund!

Tidsskjema Gneistspelen

Da er endelig tidsskjema klart for helgens Gneistspelen på fana Stadion. Vær obs på at det er en del større endringer på en del øvelser i forhold til det foreløpige skjemaet. Møte opp i god tid til avkrysning for alle løp, samt god oppvarming :-)

Lykke til!

Flotte løp av Målfrid

Målfrid Pettersen Lunde (J15) løp to flotte løp under DN Galan Youth i Stockholm i helgen. Det ble pers på både 800m og 1500m. Svært gledelig etter at hun har slitt med skader gjennom hele sesongen.

Medaljedryss i Norway Games

IK Tjalve arrangerer i helgen Norway Games på Bislett Stadion i Oslo. Vetle Raa Ellingsen og Erlend Bolstad Raa (G12) har deltatt fra Fana IL og kommer hjem med tre gull og to bronse og flere personlige rekorder!

Da er treningen i full gang igjen!

Denne uken startet alle treningspartiene opp igjen etter sommerferien. Det var stor aktivitet på Fana Stadion, god innsats og glade barn og trenere å se i det fine været. Rekrutt-1 på mandagen var glade for å være igang igjen (bildet). Friidrettssesongen har enda et par måneder igjen, så nå skal formen pusses litt før mange av våre utøvere skal konkurrere i Gneistspelen 24.-26. august.

Seks Fana utøvere til NCC-lekene

Kretsen har nå gjort uttaket til NCC-lekene 2012. Dette er en kretskamp mellom Vest- og Aust-Agder, Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland og arrangeres på Osterøy 8.-9. september.

resultater Norna-karusell-2

Onsdag 1. august gikk Nornas andre karusell-stevne av stabelen. Emma Abotnes (J10) løp inn til ny klubbrekord på 100m med tiden 15,62. Se resultatlisten her.

Besteresultater for Fana-utøverne

Da er klubb-statistikken med resultatene utendørs per juni publisert på våre nettsider. Gå inn og se at dine besteresultater er kommet med, og send en mail til mos@cellvision.com om noe mangler eller er feil.

Også Klubbrekordene er oppdatert. Sjekk denne og rapporter tilbake til friidrett@fanail.no om noe er feil eller mangler!

Resultater Norna Karusell-1

Sommerens første Norna-karusell ble arrangert tirsdag 24. juli på Fana Stadion. En del Fana utøvere var hjemme til tross for ferietid, så se her for alle resultatene.

Junior NM

For fem av seks Fana-utøvere var dette første gang de deltok i junior NM i Sigdal. De representerer alle BFG Fana i juniorklassen, er unge og lærevillige og gjorde en god innsats i helgen. Dessverre holdt ikke resultatene til finaleplass for noen av de, men vi håper de har fått ny inspirasjon for å gjøre det enda bedre til neste år!

Stordleikane 2012 avlyst

Stord Friidrett ser seg nødt til å avlyse årets Stord-leiker grunnet at banedekket skal skiftes. Entreprenøren har ikke kommet i gang som avtalt og dekket er ikke i forsvarlig stand.

Interessant statistikk-lenke

For de av dere som er interessert i resultater og statistikk, sjekk www.minfriidrettsstatistikk.info. Her finner du kretsoversikt, landsoversikt, klubboversikt med mer. Sidene er drevet av Trond Engevik fra Nittedal IL.

Minneord, Dag Rasmussen

Fredag 20. juli tok en fullsatt Storetveit kirke farvel med Fana ILs «seremonimester», æresmedlem, speaker og en av idrettens virkelige hedersmenn, Dag Rasmussen. Det ble en verdig avskjed med velfortjente ord og flott musikk.

Kommende stevner

Vi gjør oppmerksom på at det de nærmeste ukene er muligheter for å delta på Norna's Karusellstevner på Fana Stadion, se stevneoversikten. Påmelding ved start. Her er oversikt over øvelser de ulike datoene.
Husk også påmeldingsfristen for Stordleikane (9.8) og Gneistspelen (10.8)!

Seks deltar i helgens junior-NM

Fredag starter årets Junior-NM i Sigdal. Seks utøvere fra Fana IL er kvalifisert og reiser sammen med resten av troppen til BFG Fana. Disse er Elina Drivenes, Eline Myking og Målfrid Pettersen Lunde (alle J15), Erlend Gjerdevik Sørtveit (G18), Anders Strømblad Hansen(G18) og Thomas Langhelle Trefall (G19). Vi ønsker alle lykke til!

Flott Fana-innsats på Hardanger Friidrettsfestival

7.-8. juli gikk Hardanger Friidrettsfestival av stabelen på det som må være ett av Norges vakreste friidrettsanlegg: Strandebarm.  20 utøvere fra Fana var i aksjon disse to dagene, og i tillegg til flott innsats på banen var det mange som benyttet anledningen til å nyte sommeren ved å bade i Hardangerfjorden, plukke blåbær og hygge seg med venner og kjente i friidrettsmiljøet.  Vi gratulerer våre utøvere med resultatene!

Seier til Vetle i VU-spelen

Världsungdomsspelen i Gøteborg arrangeres i helgen og Vetle Raa Ellingsen (G12) vant høyde med 1,54! Seieren var sikret etter omhopp. Dette er det største stevnet i Sverige med over 7000 starter. Vi gratulerer så mye!

Sommerglede på idrettsskole

30 glade barn i alderen 8 til 12 år deltok på Fana IL sin idrettsskole i uke 26 på Fana Stadion i år.  Her var det gode muligheter til å få utløp for oppsamlet energi gjennom lekbaserte øvelser og allsidig trening.

Sølv til Elina på Veidekkelekene

De 35. Veidekkelekene ble arrangert 21.-24. juni, et samarbeid mellom Lillehammer IF, Moelven IL, Fik Orion og Veidekke. Lekene ble avviklet på Stampesletta stadion, og tiltrakk seg utøvere fra hele landet. 

Bemanninglisten for høsten er nå klar!

Foresatte til våre utøvere plikter å stille opp på minst en dugnad hvert halvår. Vi prøver å planlegge i god tid slik at du kan sette av tiden og stille opp! De neste viktige arrangementene er Gneistspelen i august og Fanamilen i september.
Sjekk bemanningslisten for når DU skal  gjøre en viktig innsats. Bekreft denne uken via en email til bemanning@fanail.no at du stiller.

GOD SOMMER!

Stor oppslutning om sommeravslutningen!

Over 80 utøvere prioriterte å delta på friidrettsgruppens avslutning mandag kveld. Svært gledelig å se SÅ mange rødkledte på banen! Anita Bolstad Raa (leder) innledet kvelden med å gjøre litt stas på alle trenerne og takke de spesielt for innsatsen første halvår. Dernest var det fotografering, lagkamp og noe godt å spise og drikke. Vi håper at alle koste seg, både små og store.

GOD SOMMER!!

Tyrvinglekene 2012

Tyrvinglekene ble i helgen arrangert på Nadderud Stadion og er Norges største friidrettsstevne med over 5000 starter ila tre dager. Våre 12 utøvere som var i sving, gjorde sine saker godt. Foruten en klubbrekord og mange personlige rekorder, ble det 4 gull, 4 sølv og 2 bronse! Carl Erik (bilde), Vetle og Erlend klarte alle tre å få 1000 poeng eller mer for sine resultater!

Støtte/Gaver til Fana IL

Fana IL har betydd mye for svært mange i over 90 år og vi blir med jevne mellomrom kontaktet av personer som direkte ønsker å støtte våre aktiviteter for barn og unge- eller ved å gi gaver til prosjekter som utvikler idrettsmiljøet i Fana Idrettslag og Fana bydel.

Sommeravslutning for styre og foreldrelag

Onsdag 13. juni samlet styre og foreldrelag seg til styremøte og sommeravslutning i Pokalrommet på Fana Stadion. Gro hadde ordnet deilig skalldyrmat fra Safari Catering, pyntet og dekket på, så dette ble virkelig en flott avslutning på første halvår 2012!
Tusen takk til alle for innsatsen så langt i år!

Vask av Fana stadion og Høiehallen

Fana Stadion og Høiehallen er stengt for trening og annen aktivitet 20. - 22. juni (ons-fre) grunnet vasking.

Sommeravslutning mandag 18. juni

Alle Fana ILs utøvere, trenere og foreldre er velkommen til sommeravslutning på Fana Stadion mandag kl 17-19.

Tidsskjema Tyrvinglekene 2012

Fana IL stiller med 11 påmeldte til årets Tyrvingleker på Nadderud stadion. Endre og Anita, Gisle og Per Erik reiser over med egne utøvere og vil være ledere og følge opp våre utøvere underveis. De fleste skal bo på skole ved siden av stadion. Lykke til!
Link til tidsskjema.

Donald Duck Games

Donald Duck Games gikk av stabelen på Bislett stadion fredag 8. juni. Carl Erik Landsvik (G11) deltok fra Fana IL og gjorde sine saker godt! Han forbedret sin egen klubbrekord på 60m hekk fra 10,75 til 10,57 og det holdt til seier. Gull ble det også på 600m med fine 1.50,22. Vi gratulerer!

18 kretsmestere fra Fana IL

32 utøvere fra Fana IL er påmeldt i helgen. Første dag av stevnet ble mye preget av utfordringer med arrangementet og det ble store forsinkelser i løp og problemer med vindmålere. Derav blir nok de fleste resultatene som krever vindmåler, ikke godkjent. Andre og tredje dag førløp bedre.
Fanas utøvere fikk totalt 18 gull, 19 sølv og 13 bronse. Her er bilde av jentene som vant 4 x 60m stafett klasse 11-12 år!

Resultater Framo lekene

Framolekene startet opp torsdag kveld med de første øvelsene. Vi fikk gode resultater allerede fra dag en og åtte nye klubbrekorder ble satt! Over 50 utøvere fra klubben stilte til start og to av de fikk over 1000 poeng etter Tyrvingtabellen i totalt fire ulike øvelser: Emily Solem-Young (J12) og Erlend Bolstad Raa (G12). Et utall av nye personlige rekorder ble helgens fangst. Flott innsats alle!

Framolekene går av stabelen som planlagt!

På tross av streiken, vil Norna Salhus gjøre alt de kan for å gjennomføre Framo lekene. Les mer på denne linken!
Her finner du tidsskjemaet.

Fana IL har en stor tropp som skal delta og vi lager til en samlingsplass på tribunen rundt vår Fana-banner.
Sett deg gjerne ned her. La oss heie på ALLE Fana utøverne i aksjon! Vi voksne heier ikke bare på egne barn, men på ALLE Fana utøverne :-)
Lykke til!

Husk påmelding til KM 11-19 år

Kretsmesterskapet arrangeres 8.-10. juni på Fana Stadion, se invitasjon. Styret poengterer at dette er et prioritert stevne for alle våre utøvere. Påmelding på vanlig måte innen tirsdag 5. juni!

Vi venter at Fana får en stor tropp :-)

Trening kan foregå på Fana stadion under streiken

Fana Stadion er et såkalt åpent anlegg og vil ikke stenges av. Driften stanses imidlertid da vaktmesterne er i streik. Dette innebærer at det kan trenes på stadion, men det vil ikke være tilgang til bygg, toaletter eller vektrom, hvilket innebærer at man ikke får brukt utstyr som ikke allerede er ute.
Se skriv fra Idrettsrådet.

Dersom streiken vedvarer utover uken, kan Framo-lekene rammes. Følg derfor med på nettsiden for nyheter!

Resultater fra Ulvikaleikane

Ti Fana utøvere hadde tatt turen til vakre Ulvik i flott vær 2. pinsedag. Mange gode prestasjoner ble det, men vi har ikke full oversikt over resultatene før resultatlisten er klar. Bildet er av Christopher Lawther (G14) som vinner 100m. Artikkelen oppdateres...

Tre gull og to bronse under Mailekene!

26.-27. mai gikk Mailekene i Haugesund av stabelen med tre av våre utøvere til start. De tok vel for seg av medaljene! Erlend Bolstad Raa (G12) tok gull både i høyde (1,50) og kule 3kg (8,69), Vetle Raa Ellingsen (G12) fikk bronse i kule (7,37) og Thyra Hevrøy (J15) vant 80m hekk (14,12) og fikk bronse på 1500m.(5.24,10). Det ble også opplyst om at Erlend forbedret stevnetrekorden med hele 7cm i høyde G12 og fikk bestemannspremien i hopp gutter 11-14 for det. Vi gratulerer alle tre!

Sølv i NM i stafett

Det har i helgen vært arrangert NM i stafetter på Jessheim for junior og senior. To av våre ungdomsutøvere, Elina Drivenes og Målfrid Pettersen Lunde (J15) deltok på 4x100m laget til BFG Fana (vår paraplyklubb). Laget vant sølv i J15/16 klassen, kun 8 tideler fra gullet. De løp sammen med Monica Benserud og Vilde Lund Bjørnsen fra Gneist.

Vi gratulerer!

Friidretten utdanner sine trenere

Gisle og Endre har gjennom vinteren og våren kjørt fem samlinger for våre trenere hvor treningsteori og gjennomgang av de tekniske øvelsene har stått i fokus. De utviklet et trenerkompendie som har vært basis for pensum gjennom kursene. Åtte av trenerne stilte i kveld opp på den siste av fem kurskvelder.

Resultater fra Ulriken Opp

Se resultater fra lørdagens Ulriken Opp hvor blant annet Linn Seliussen (J14) fra Fana IL løp et solid løp. Se Kondis' gode dekning med resultater og bilder.

Gode Fana resultater i AKS-lekene

14 utøvere fra Fana IL stilte til start under søndagens AKS-leker på Knarvik stadion. Liten deltakelse i alle øvelser preget dessverre dette stevnet, men med sol og gode forhold ble det mange gode resultater og personlige rekorder! Her ser vi Fanas storeslem av Julian, Erlend og Vetle i lengde G12.

Resultater rekruttstevne 18. mai

IL Gneist arrangerte fredag 18. mai et stevne for rekrutter på Fana Stadion. Det var endelig blitt oppholdsvær og greie forhold, selv om noen av oss gjerne kunne ønsket seg hansker... Per Bucher-Johannessen var en av få Fana-rekrutter stilte til start, men gjorde en flott innsats! Se bilder og resultater.

Tidsskjema AKS-lekene

Søndag 20. mai arrangeres AKS-lekene på Knarvik stadion. Her er tidsskjema.

Idrettskole uke 26

Fana IL arrangerer også i år den populære idrettskolen for barn i alderen 8-12 år uken etter skoleslutt. Påmelding til jm_gepard@msn.com og det er først til mølla!
Se invitasjonen her.

Påmeldingsfrist onsdag 16. mai

Bli med på motbakkeløpet Ulriken Opp lørdag 19. mai! Påmelding kan gjøres her. Fana IL er medarrangør.

Rett bruk av BFG drakten

Er du en av våre ungdomsutøvere som representerer BFG Fana i konkurranser hvor du stiller i stafetter, junior eller senior klasse? Pass på reglene for rett bruk av drakten!

 Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord